Friday, June 15, 2007

ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ BLOG!



Δίκαια κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί και το Gagarin 205 έχει το δικό του blog. Ακόμη πιο δίκιο δίνουμε σε αυτούς που θα δουν καχύποπτα αυτή την ιστοσελίδα σαν ένα ακόμη τρικ του promotion. Κι όμως, αν υπάρχει κάποιος λόγος που αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα ψηφιακό ημερολόγιο είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που, εύλογα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί: να εκφραστούμε ελεύθερα χωρίς τις πόζες, τα κλισέ και τις μεγαλοστομίες του promotion, μακρυά από την τυραννία της πολιτικής οικονομίας του θεάματος, απελευθερωμένοι από τις παγίδες της καθημερινής μας επαγγελματικής τριβής.



Αν, λοιπόν, υπάρχει κάποιος λόγος που ο αστροναύτης της Λιοσίων προσγειώνεται στην μπλογκόσφαιρα, είναι ακριβώς ο ίδιος που μας έκανε να εμπλακούμε με αυτή την υπέροχα οδυνηρή περιπέτεια που αποκαλούμε-για λόγους ενδοσυννενόησης- alternative ή ροκ εν ρολ ή «δεν-ξέρω-και-γω-τι» μουσική στην Ελλάδα. Ο αόρατος μαγικός ιστός που συνδέει τους Χειμερινούς Κολυβητές με τους Kaiser Chiefs και τον Μαρκ Λάνεγκαν με τον Μαξ Ρίχτερ : η ανύπαρκτη ουτοπική χώρα των υπέροχων μουσικών.



Τι είναι ένας συναυλιακός χώρος ή, μάλλον, τι θα έπρεπε να είναι; Μιά κιβωτός, ένα κουκούλι, ένα αυτόνομο κρατίδιο, ή, μήπως, ένας ιπτάμενος δίσκος; Και πως δεν θα πέσουμε στον λάκκο που συχνά σκάβουμε οι ίδιοι και δεν θα γίνει σούπερ μάρκετ, μπουντρούμι, στρατόπεδο συγκέντρωσης; Πώς θα πληρώσεις τους λογαριασμούς χωρίς την συνδρομή του Μεφιστοφελή;

Ζώντας με όνειρα βουτηγμένα στο χρήμα-όπως έλεγε και ο Μαξ Ερνστ- ακροβατώντας μεταξύ της αισθητικής, της ηθικής και της επιβίωσης, του τιμήματος και του κέρδους, εδώ μπορούμε να είμαστε oi καλύτεροι άνθρωποι που... είμαστε. Και πιο ειλικρινείς. Και, βέβαια, αν και εφόσον χρειαστεί, εξαίσια κακοί!

No comments: